FameLab®:
FameLab 2011:
Oglas:
Limun.hr > FameLab® > O projektu

O projektu

Festival znanosti pokrenut je 2003. na inicijativu British Councila u suradnji s Tehničkim muzejom u Zagrebu. Ove se godine Festival znanosti održao od 7. – 14. travnja u tri hrvatska grada – Osijeku, Splitu i Zagrebu, a finalno natjecanje održano je 6. svibnja u Zagrebu. Dodatne informacije potražite na www.britishcouncil.org/croatia.

Laboratorij slave
dio je inicijative British Councila pod nazivom Beautiful Science koja povezuje znanost, obrazovanje i umjetnost, a čiji je konačni cilj nadahnuti mlade ljude da razmisle o profesiji znanstvenika i potaknuti mlade znanstvenike da komuniciraju sa širom publikom na otvoren, razumljiv i poticajan način.

Laboratorij slave u Hrvatskoj organiziraju Festival znanosti i British Council u suradnji s brojnim hrvatskim institucijama. Natjecanje se organizira uz financijsku potporu i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa uz podršku Raiffeisen Consultinga.

Nagrade

Svi finalisti završnog natjecanja osvojili su vikend-program usavršavanja i druge vrijedne nagrade.

Pobjednik završnog natjecanja osvaja i putovanje u Veliku Britaniju te sudjelovanje u međunarodnom Laboratoriju slave na Festivalu znanosti u Cheltenhamu u lipnju 2011.

Za sva pitanja i više informacija molimo Vas da se javite na adresu laboratorijslave@britishcouncil.hr