FameLab®:
FameLab 2011:
Oglas:
Limun.hr > FameLab® > FameLab 2010

FameLab 2010

 

Ivana Stražić - POBJEDNICA
“Sluzava ljubavna priča”

Dolazim iz Zagreba, ali porijeklom sam iz Vukovara. Kao svaka prava Slavonka volim kobasice, kulen i dobro pečenog šarana. Pjevam u zboru, igram odbojku, uz engleski govorim još talijanski i francuski. U slobodno vrijeme studiram biologiju. To je moja ljubav još otkako sam prvi put slučajno progutala puža. Život mi je kasnije pokazao kako ništa nije slučajnost pa zato danas ja i biologija pužemo zajedno.

Marina Martinić
“Kako izmijeniti sudbinu”

Studentica sam 1. godine diplomskog studija eksperimentalne biologije. Otkako sam naučila sjediti najviše sam voljela gledati National Geographic i dokumentarne filmove sir Davida Attenborougha. Oduvijek sam voljela istraživati prirodne zakonitosti pa sam, po uzoru na Newtona, gravitaciju otkrila već sa 6 godina kada sam malene drvene vagone pokušala pretvoriti u koturaljke.

Voditeljica sam  Sekcije za molekularnu biologiju udruge studenata biologije (BIUS), a u slobodno vrijeme crtam ugljenom, kuham, čitam, pišem pjesme, romane i prijavnice za javne natječaje. Kao mala, željela sam biti Marie Curie, ali danas se samo nadam da ću jednoga dana biti dostojna da moje ime stoji u istoj rečenici s velikanima hrvatske znanosti.

Ana Čavka
“Hormoni su krivi za sve!“

Zovem se Ana Čavka i dolazim iz Osijeka. Imam 25 godina. Prije godinu dana završila sam Medicinski fakultet u Osijeku. Nakon slobodnog ljeta i napunjenih baterija počinjem raditi kao asistent na Katedri za fiziologiju i imunologiju te počinjem odrađivati pripravnički staž u KBC Osijek.

Osim rada sa studentima, na fakultetu radim u laboratoriju koji se bavi proučavanjem mikrocirkulacije te otkrivam sve čari, ali i muke znanstvenog rada. A što se tiče mojih interesa izvan posla, već 12 godina pjevam u Zboru mladih u svojoj župi. Obožavam pročitati dobru knjigu i gledati filmove. Veselim se svakom novom putovanju. Ali najviše me veseli vrijeme provedeno s mojim prijateljima i obitelji.

Ivana Grizelj
"Jeste li za sushi?"

Moje ime je Ivana Grizelj i dolazim iz Osijeka. Imam 25 godina. Prije godinu dana sam diplomirala na Medicinskom fakultetu u Osijeku, te upisala poslijediplomski studij. Radim kao asistentica na Katedri za fiziologiju i imunologiju i odrađujem pripravnički staž u KBC Osijek.

Veselim se svakom radnom danu zbog druženja sa studentima i provođenju eksperimenata u laboratoriju koji se bavi proučavanjem mikrocirkulacije. Unatoč svim obvezama, uspijem pronaći i nešto slobodnog vremena za  ono što najviše volim, družiti se s prijateljima i putovati.

Ante Lončarić
“Nanotehnologija, lijek protiv krvožilnih bolesti”

Zovem se Ante Lončarić, dolazim iz Osijeka i to s nadom da ću do kraja ove godine diplomirati. Studiram na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Volim znanost koliko i hranu, što uostalom i opravdava moj odabir karijere. Svoje slobodno vrijeme posvećujem prijateljima, i to svaki dan na drukčiji način.

Veliki sam zaljubljenik u glazbu. Nedavno sam odlučio okušati se u glazbenoj karijeri sviranjem gitare u svojoj sobi, barem dok ne naučim i drugu pjesmu. Volim život i veselim se svakom novom danu.

Ivana Tolj
“Pssssssst… nikome ni riječi?“

Moje ime je Ivana Tolj. Kad narastem bit ću liječnica. Trenutno sam na 5. godini Medicinskog fakulteta u Osijeku odakle i dolazim i gdje sam završila osnovnu školu i srednju prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Prethodnih godina sam sudjelovala na festivalu znanosti s radionicama (jedna je dobila nagradu kao najposjećenija) pa sam se sad htjela okušati u nečem novom.

U slobodno vrijeme se družim s prijateljima, pomalo skitam i nekako mi se uvijek čini kako je dan prekratak za sve moje  planove. Između ostalog kažu  kako ponekad malo previše pričam (što naravno nikako nije istina) pa sam tražila način da tu moju naviku znanstveno objasnim i povežem s majmunima, antropologijom, medicinom i drugim ljudima kako bih se barem donekle opravdala…

Marin Vojković
"Kako pronaći umjetnost u znanosti"

Student sam fizike okoliša na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Volim znanosti jer osim što je jako korisna i temelj je sve tehnologije koju imamo, vrlo je zanimljiva i daje nam odgovore na pitanja o tome kako svijet funkcionira. Sudjelujem na nekoliko istraživačkih projekata na fakultetu, a i guram se u sve što ima veze s popularizacijom znanosti jer želim prenijeti svoj entuzijazam i oduševljenje na druge.

Osim studijem bavim se i aikidom, sviram gitaru, odnedavno i čaše, a usto plešem salsu i swing. Volim čitati, igrati društvene igre i gledati Dr.Who.

Dinka Roščić
“Polijetanje, let, slijetanje”

Zovem se Dinka Roščić, dolazim iz Baške Vode, završila sam srednju ekonomsku školu u Makarskoj, a trenutno sam studentica preddiplomskog studija računarstva na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Slobodno vrijeme osim šetnjom s psom provodim u autu, ali ne samo kao vozač već mi je hobi tuning auta, točnije auto-akustika. Trenutno postiže 128 decibela, a nadam se da će ta brojka porasti.

Filip Mužina
“Priča o Doppleru“

Zovem se Filip Mužina, imam 24 godine, bavim se volonterstvom u službi popularizacije znanosti, sanjarim o ljepšem svijetu, budućnosti, sviram, plešem, putujem, a u slobodno vrijeme studiram fiziku.

Sania Kuzmac
"Skakutajući geni"

Molekularni sam biolog i radim kao znanstveni novak na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje proučavam osteoklaste – zanimljive stanice koje razgrađuju kost. U pauzi od potrage za otkrićem, trzam gitarske žice na Rock akademiji i čitam o teorijama struna i paralelnim svemirima. Ponajviše uživam u plesu, sunčanim danima i smijehu s prijateljima.

Ivan Kljaić
“Gledaj me u oči”

Zovem se Ivan Kljaić i dolazim iz Požege. Studiram informatiku i nadam se da ću kroz nekoliko dana diplomirati. Osim što će mi informatika uskoro biti posao, ona mi je također i hobi. Bavim se raznim disciplinama informatike, ali prvenstveno biometrijom iz razloga da povežem druge znanosti s informatikom te drugim ljudima pokažem njene koristi.

Nekad sam svirao klavir, ali sam ubrzo shvatio da je Bog moj talent dao nekom drugom. Isto se dogodilo i sa sportovima pa mi je preostalo tražiti hobije u područjima gdje ne treba talent (gledanje filmova).

Igor Rončević
"Tapkanje u mraku"

Dolazim iz Zagreba gdje studiram kemiju. Volim znanost jer me zanima kako stvari rade, a ona nam to objašnjava. Počeo sam igrati biljar kad su nam u školi objašnjavali sudare i kretanje sitnih čestica.

Na studiju sam shvatio da bi rad za računalom ide bolje od onog u laboratoriju pa diplomski rad izrađujem na polju računalne kemije na Kemijskom odsjeku PMF-a. Računalna kemija mi se svidjela jer nam omogućuje da "vidimo“ molekule, njihov ples, spajanje i razdvajanje. Osim biljara, u slobodno vrijeme igram D&D i džogiram i yogiram.