Limun.hr > FameLab® > Školski laboratorij

Školski laboratorij

Pobjednica prvog Školskog laboratorija je Dora Sabljić iz zagrebačke IX. Gimnazija. Njezinu prezentaciju “Boli glava” žiri u sastavu Maja Vađić (HRT), Marijana Pezelj (CARNet) i Ivica Aviani (Institut za fiziku) ocijenili su najboljom, dok je drugo mjesto osvojila Lorena Malenica s prezentacijom "Zašto mačka ima devet života?“, a treće Filip Štivičić koji je govorio o "Plesu atoma“, oboje učenici Gimnazije Požega.
1. Dora Sabljić
Moje ime je Dora Sabljić i dolazim iz Zagreba, kao i moj omiljeni KRAŠ. Mada se mnogi žale da ih čokolada deblja, ja sam kao velika obožavateljica čokolade tanka da tanja ne mogu biti. Osim što učim francuski, plešem balet, sviram i violinu zbog koje susjede često boli glava. Iz potrebe da im olakšam tegobe, proučavam kemiju koja mi nudi brojne ideje kako pomoći susjedima u nevolji.
2. Lorena Malenica
Dolazim iz Pleternice, gradića kraj Požege, koji je moj drugi dom. Prvi dom mi je već drugu godinu Požeška Gimnazija, naravno, gdje sam se pobliže upoznala s fizikom i stvorile smo zajednički jezik. Tim upoznavanjem sam shvatila kako su neke stvari iz života usko vezane sa znanošću. Pa tako i životi tih dlakavih stvorenja – mačaka! Osim znanosti, druga ljubav mi je debatiranje.
3. Filip Štivičić
Ja sam Filip Štivičić, konstitucijom „pravi“ Slavonac,  jedan od 31 čestice koja čini drugi razred prirodoslovno matematičke gimnazije iz Požege, te jedna od 6 čestica koju čini moja obitelj. Zanima me programiranje, film i reklama, no najviše slobodnog vremena posvećujem glazbi, sviram bubnjeve i ostale udaraljke. Pozivam vas na ples atoma.