Limun.hr > TEDx > TEDxZagreb

TEDxZagreb

U Zagrebu se 17. travnja 2010. godine u Muzeju suvremene umjetnosti prvi puta održao TEDxZagreb. Cilj ovog, za Zagreb jedinstvenog, samostalno organiziranog međunarodnog događaja, bio je okupiti kreativce, mislioce i praktičare koji u ovom dijelu svijeta stvaraju značajna djela ili vode poduhvate u kulturi, umjetnosti, znanosti, tehnologiji, te komercijalnom i socijalnom poduzetništvu. Okupili su se radi međusobne inspiracije "idejama vrijednim širenja" i stvaranja neformalnog, otvorenog prostora za druženje i umrežavanje u stilu TED-a.

Tema ovog događaja bio je "Um širom otvoren". Govori, predavanja ili prezentacije u stilu TED-a specifične su, između ostalog, po trajanju ograničenom na 18 minuta i po tome što se od govornika traži da održe "govor svog života".

Uz 18-minutna predavanja, program je uključio i kratke prezentacije novih tehnologija te kraće nastupe umjetnika. Na konferenciji nema postavljanja pitanja iz publike niti formalnih okruglih stolova, a sve rasprave i razgovori odvijaju se tijekom dugih pauza i druženja između predavanja.

Okupljanje je počelo večernjim druženjem u petak, a program se odvijao od jutra do mraka u subotu, 17. travnja 2010. godine.